Aluminiumklorid

Aluminiumklorid er første trinn i en svettebehandling.

Denne substansen er å finne i ulike produkter, som kan kjøpes reseptfritt på apoteket, bl.a. som antiperspirant og salve. Spør etter Absolut Torr, Stop 24 eller Sweatstop på ditt apotek.

Hvordan virker aluminiumklorid?

Aluminiumklorid vil blokkere utløpene i svettekjertlene. Dermed forhindres svetten i åkomme ut på hudens overflate. Blokkeringen vil vare i noen timer, eller opptil ett døgn. Det er ikke alle som får effekt av aluminiumklorid. Andre kan få effekt, men vil også få besværlige bivirkninger. Aluminiumklorid passer best mot svette under armene.

Vanlige bivirkninger av produkter med aluminiumklorid:
– ekstrem tørrhet og sprekker i huden
– rødhet og svie
– sår
– eksem

Slik bruker du en antiperspirant, salve eller spray med aluminiumklorid: 1) Tilfør produktet på kvelden. La væsken eller salven tørke. 2) Bruk sengklær du ikke er redd for å få flekker eller misfarging på. 3) Vask bort aluminiumkloriden med såpe og vann på morgenen. Du bør nå kunne holde deg tørr i flere timer.

Billigere alt i alt.

De som opplever bivirkninger bør slutte å bruke aluminiumklorid. Det vil da være bedre å få utført en svettebehandling med injeksjoner av legemidler i huden. Grunnen til at man først må forsøke med aluminiumklorid er at leger kun kan skrive ut botulinumtoxin dersom aluminiumklorid er utprøvd først. Ellers vil behandlingen bli betydelig dyrere.

Behandling når som helst, og hvor som helst.

Andre fordeler med aluminiumklorid er at behandlingen kan startes både hvor man vil, og når man vil. Behandlingen er ikke så dyr, da en antiperspirant med aluminiumklorid vil koste ca. 60 kr. En injeksjonsbehandling mot hyperhidrose kan kun utføres av godkjent helsepersonale på klinikker. Behandlingen er mye dyrere, men på den annen side vil den vare i flere måneder.

Mengden av svette vil påvirke resultatet.

Hvor bra produkter med aluminiumklorid vil virke kommer først og fremst an på graden avsvetting. Noen svetter så mye, og så ofte, at det er vanskelig å påføre antiperspiranten. Denvil bare renne av. På samme måte kan salve renne bort fra håndflatene på grunnavhåndsvette-eller fotsåler med fotsvette, før den rekker å tørke og begynner å virke.