Hopp til innhold

Svetting i ansiktet – slik behandler vi deg som svetter mye

Bestill time

Det kan føles ubehagelig og pinlig å svette mye fra ansiktet, pannen, hodebunnen og hodet. Hyperhidrose med svetting i ansiktet og hodet kan i stor grad redusere livskvaliteten. Men slik bør det faktisk ikke være, da dette kan behandles både raskt og effektivt.
På Svetteklinikken behandler vi personer som svetter mye i ansiktet, pannen, hodebunnen og hodet med injeksjon av Bontox. Injeksjonene gis ytterst i huden. For de fleste vil svettingen nær opphøre helt i løpet av en uke. Effekten av svettebehandlingen pleier å holde seg i 4-6 måneder. Dersom du er interessert i en konsultasjon og/eller behandling mot overdreven svette: avtal time med Svetteklinikken med det samme!

Årsaker til svetting i ansiktet

Å svette er en naturlig reaksjon. Svettekjertler finnes over nesten hele overflaten av kroppen, og ansiktet, pannen og hodebunnen har spesielt mange svettekjertler. Svettingen hjelper til med å kjøle oss ned og holde kroppstemperaturen stabil. Når temperaturen i kroppen når et visst nivå blir det sendt ut signaler fra hjernen til svettekjertlene via nervetråder, for å stimulere svettekjertlene til å produsere svette. Stress og uro, fysisk trening, vin og sterk mat kan også stimulere til økt svetting.
 
De som har hyperhidrose med svetting i ansiktet har verken flere eller større svettekjertler enn andre. Derimot sendes det ut mer signaler fra hjernen via nervetrådene. Dette øker svetteproduksjonen. Årsaken til hyperhidrose er ikke fullt ut kjent. Det er vanlig at også slektninger har lignende problemer med hyperhidrose, og svetter mye i ansiktet.

Vanskeligheter med svetting i ansiktet

Å svette mye i ansiktet, pannen, hodebunnen og resten av hodet kan føles pinlig, og kan oppfattes som tegn på usikkerhet og nervøsitet. Mange vil vegre seg for å gi presentasjoner og holde taler av nevnte grunner. Svettedråper fra pannen kan svi i øynene og etterlate seg flekker på tastatur og dokumenter. Alt i alt vil dette medføre vanskeligheter i arbeidslivet og i andre sosiale sammenhenger.

Det å svette mye i ansiktet kan gi alvorlige psykososiale konsekvenser og redusere livskvaliteten. Med behandling kan man slippe å være bekymret for svetting i ansiktet.

Behandling av svetting i ansiktet

Førstevalget mot svetting i ansikt og hode er lokalbehandling med injeksjoner i de svette områdene. Svetteklinikken har lang erfaring i å utføre denne type behandling. Ved injeksjoner med tynne nåler i huden oppnås en blokkering av signalene som stimulerer svettekjertlene. Ved at signalene ikke lenger blir sendt ut, vil svettekjertlene hindres i å bli stimulert til produksjon.

Resultat av svettebehandlingen

For de fleste vil svettingen opphøre eller bli kraftig redusert i løpet av en uke. Vanligvis varer effekten av legemiddelet i 4-6 måneder. Hvor lenge behandlingen vil virke er avhengig av ditt immunforsvar, dvs. hvor fort immunforsvaret klarer å bryte ned blokkeringen. Etter noen måneder får man gjennomføre ny svettebehandling.

Før behandlingen

Før behandlingen av hyperhidrose skal man ha en konsultasjon. Under konsultasjonen vil legen gå gjennom sykdommen og mekanismene som styrer sykdommen. Du vil videre få informasjon om hvordan behandlingen foregår, alternativer for smertelindring og bedøvelse som tilbys, den forventede effekten og eventuelle bivirkninger som kan oppstå. Svetteklinikken bruker to ulike typer av Bontox, som injiseres.

Under behandlingen

Under behandlingen gis det mikroinjeksjoner av Bontox i området som skal behandles. Nålene er veldig tynne, og injeksjonene er overfladiske. Smertelindring med et morfinlignende middel sørger for at ubehaget ikke blir stort. Injeksjonene legges som et rutenett med centimeters avstand.

Behandlingstid

Behandlingen tar ca 45 minutter.

Etter behandlingen

Det er best å unngå aktiviteter som øker kroppstemperaturen samme dag som svettebehandlingen blir utført. Unngå trening, badstue og varme bad. Unngå også massasje i det behandlede området. Alt dette for å unngå at legemiddelet spres for mye i huden.
 
Huden kan bli litt tørr i et par uker etter hyperhidrose behandlingen. Da kan du bruke ansiktssalve for å gjøre huden mykere. Hvis du får morfinlignende preparater under behandlingen kan du ikke føre bil, motorsykkel eller andre motoriserte kjøretøy.

Bivirkninger ved svettebehandling i ansiktet

Man får sjelden bivirkninger av hyperhidrosebehandlingen. Skulle du oppleve bivirkninger er de lokale og går alltid over. Lett rødhet og hevelse kan noen ganger oppstå i det behandlede området, men forsvinner isåfall etter et par timer. Noen ganger blir det små blåmerker der hvor injeksjonene er gitt. Innen én uke vil disse forsvinne.

Helt forbigående kan man oppleve vanskeligheter med å løfte øyenbryn og å rynke pannen en ukes tid etter behandlingen. Vanligvis vil ikke andre legge merke til dette. Kompensatorisk svetting på andre områder kan i sjeldne tilfeller forekomme, men det er veldig uvanlig. Eventuell kompensatorisk svetting vil forsvinne når svettingen på det behandlede området kommer tilbake.

Kostnad for behandling

Behandlingen mot svette i ansiktet koster 7.490 kr.

Delbetaling

Vi tilbyr alle Klarnas betalingsalternativ. Du kan betale på klinikken som du gjør med Klarna online. Smidige alternativ er ”Kjøp først. Betal senere” med konto eller faktura og ”Del opp” med delbetalning. Gå til verktøyet for å beregne månedskostnaden du får betale.

Bestilling av time

Du kan bestille time for telefon- eller videokonsultasjon med vår lege eller bestille behandling direkte her.

Ta det første skrittet

Det er ingen grunn til å vente med å behandle svetten. Bestill en time hos oss allerede nå.

Bestill time

Du er i trygge hender

Vi er Norges mest anbefalte svetteklinikk. Les hva klientene våre sier om oss.