Hopp til innhold

Svetter du mye i lysken og underlivet?

Det å svette mye fra lysken og underlivet kan ha en negativ påvirkning på livet. Overdreven svetting fra rumpe og lyske kan gi begrensninger i hverdagen, spesielt ved omgang og nærkontakt med andre. Svetting fra lysken og underlivet kan behandles raskt og effektivt. På Svetteklinikken har vi lang erfaring med svettebehandlinger mot hyperhidrose med injeksjoner av Bontox i huden. Svettingen opphører etter bare noen dager. Effekten vil så oftest vare i 4 – 6 måneder. Du er velkommen til å booke tid til en gratis konsultasjon med lege.

Grunner til svetting fra rumpe og lyske

Det å svette er en viktig funksjon for at kroppen ikke skal bli overopphetet. Svettekjertler finnes over nesten hele kroppen, men for noen er svettekjertlene i lysken, underlivet og på rumpen de mest aktive. Svettingen bryter ut ved fysisk aktivitet, varme eller sinnsstemninger. Nervesystemet sender ut signaler til svettekjertlene ved disse stimuli. Signalene gjør svettekjertlene aktive, og svette blir produsert.
 
Personer som svetter mye fra lysken, underlivet og på rumpen har verken større eller flere svettekjertler enn andre. Derimot har de økte signaler fra nerveendene i disse områdene. Årsaken til hyperhidrose er ukjent. Ofte oppstår svetting fra underlivet i puberteten. Overdreven svetting er ofte arvelig betinget. Ofte vil det være én eller flere slektninger som også svetter mye.

Vanskeligheter i forbindelse med svette fra lysken og rumpen

Det kan oppleves som pinlig å svette mye fra lysken og underlivet – spesielt hvis det kan se ut som om personen har tisset på seg. Buksene kan bli våte i skrittet. For å unngå dette vil mange bruke trusebeskyttelse, bind eller bleier som beskyttelse mot svettingen. Man tar med ekstra klesskift, og klesvalget begrenser seg til spesielle stoffer, løstsittende modeller og mørke farger.
 
Slikt vil innebære sosiale begrensninger. Mange kan takke nei til innbydelser og tilstelninger hvis de vet at de risikerer å måtte sitte i skinnmøbler. Svette fra rumpen gir fuktige avtrykk, og bløte flekker vil kunne synes når man reiser seg opp. Svette kan gi hudproblemer, som f.eks sopp i lysken. Vanligvis vil kroppspudder mot svetting være utilstrekkelig for å unngå soppinfeksjoner og våte flekker.
 
Med behandling mot hyperhidrose i underlivet vil du slippe å være bekymret. Istedet kan du fokusere på ting som er viktige og gjør deg fornøyd.

Behandling av svette fra lysken og rumpen

Det første man kan velge mot svette fra lysken og på rumpen er aluminiumklorid. Krem, roll-on og spray med aluminiumklorid kan kjøpes reseptfritt på apoteket.
 
Dersom disse produktene viser seg å ikke virke, eller har bivirkninger, bør det gis injeksjonsbehandlinger. Legemiddelet som injiseres vil blokkere nerveendene, slik at det ikke gis signaler som stimulerer svettekjertlene til å produsere svette.

Resultat av svettebehandlingen

Behandlingen er effektiv og forhindrer svettingen helt eller gir kraftig forhindring av svetting etter 3 – 7 dager. Hindring av svettingen vil oftest vedvare i 4 – 6 måneder.
 
Den eksakte effekten og effektens varighet kan ikke vites på forhånd, da det er betinget av ditt immunforsvar; dvs hvor fort ditt immunforsvar vil bryte ned virkestoffene. Når svettingen kommer tilbake må man gjennomføre en ny svettebehandling.

Før behandlingen

Før du gjennomfører din første svettbehandling skal du booke tid for en gratis konsultasjon med lege. Under konsultasjonen vil legen fortelle hvordan behandlingen foregår, hvor mange injeksjoner man regner med vil bli foretatt, hvilken bedøvelse eller smertelindring det er som passer deg, og eventuelle bivirkninger og det forventede resultat.
 
Legen vil vite om du har noen sykdommer, om du bruker medisiner. Legen trenger også opplysninger om du har evt. allergier mot legemidler.

Under behandlingen

Under behandlingen mot hyperhidrose gis det mikroinjeksjoner av legemidler lokalt i huden. Lysken, innsiden av lårene, samt området mellom og under skinkene blir behandlet.
 
Før behandlingen starter får du smertelindring for at stikkene ikke skal bli så smertefulle. Selve stikkene tar bare noen minutter. Siden vil svettingen gradvis avta, og du vil merke stor forandring allerede etter 2 – 3 dager.

Behandlingstid

Hele behandlingen tar ca 45 minutter.

Etter behandlingen

Unngå intensiv trening, badstue og varme bad på resten av dagen behandlingen er gitt. Massasje på de behandlede områdene skal unngås. Dette gjøres for å forhindre spredning av molekylene som oppstår ved varmeutvikling og rødhet.
 
Hvis du får smertelindring med opioider (narkotikaklassifisert preparat) skal du ikke føre bil eller andre motoriserte redskap etter behandlingen.

Bivirkninger av svettebehandlingen i lyske og på rumpe

Alle bivirkninger av hyperhidrosebehandlinger er forbigående. Det er vanlig at det blir små blåmerker i området der det gis injeksjoner. Hovenhet og rødhet kan også forekomme. Dette forsvinner vanlivis i løpet av én uke.
 
På Svetteklinikken er det kun utdannet personale med lang erfaring som utfører behandlinger med injeksjoner i huden.

Kostnad for behandling

Behandlingen koster 9.990 kr

Delbetaling

Vi tilbyr alle Klarnas betalingsalternativ. Du kan betale på klinikken som du gjør med Klarna online. Smidige alternativ er ”Kjøp først. Betal senere” med konto eller faktura og ”Del opp” med delbetalning. Gå til verktøyet for å beregne månedskostnaden du får betale.

Bestilling av time

Du kan bestille time for telefon- eller videokonsultasjon med vår lege eller bestille behandling direkte her.

Ta det første skrittet

Det er ingen grunn til å vente med å behandle svetten. Bestill en time hos oss allerede nå.

Bestill time

Du er i trygge hender

Vi er Norges mest anbefalte svetteklinikk. Les hva klientene våre sier om oss.